LAURA PIPAN

Sem velika ljubiteljica narave in živali, ki zadnja leta ves svoj prosti čas posvečam svojemu psu in njegovemu šolanju. Čeprav moja uradna kinološka pot ni dolga, je ljubezen do vseh kosmatincev prisotna od vedno. Želja imeti svojega psa se mi je uresničila leta 2015, ko se mi je pridružil zlati prinašalec Medo.

Na začetku najine poti se je pojavilo kar nekaj problemov, ki so bili predvsem odraz njegovega močnega karakterja in trmoglavosti, s katerima se nisem znala spopasti. Prav to pa me je spodbudilo, da sem postala članica ŠKD Ajdovščina in se vključila v pasjo malo šolo, kjer je bil od samega začetka moj inštruktor Roman Hoefferle, kasneje tudi neprecenljiv mentor. Pod njegovim izjemnim vodstvom sva opravila izpite iz poslušnosti: B-BH, IBGH 1, IBGH 2 in IBGH 3. Na te dosežke sem zelo ponosna, saj me je celoten proces naučil potrpežljivosti, vztrajnosti in trdega dela.

Med tem sem se v decembru 2019 pridružila inštruktorjem male šole, v februarju 2020 pa začela z izobraževanjem pri Kinološki zvezi Slovenije, ki je vodilo do kinološkega naziva “vodja osnovne vrste športnih psov”. Septembra 2021 sem prevzela vodenje tečaja mala šola. Kot inštruktorica si želim, da bi vodnik in njegov pes uspela vzpostaviti dober odnos, da bi se štirinožni prijatelj v skupini in na poligonu socializiral ter bil sproščen, stabilen in srečen. Kot ljubiteljica psov pa vsem želim veselo skupno sobivanje.

Posted in INŠTRUKTORJI, Nerazvrščeno.