JASNA KOGLOT

Svojo prvo psičko sem dobila pred osmimi leti in se prijavila v malo šolo na našem društvu. Ajka je mešanka, zelo inteligentna in me je kar malo sprehajala po poligonu. Nadaljevali sva s petimi tečaji iz vaj poslušnosti in opravili izpite od A do IBGH 3. Malo sva tekmovali, včasih tudi prinesli domov kakšen pokal. Ker je imela veliko veselje delati, sva se priključili tudi tečaju agility, kjer je uživala ob skokih, tunelih, mostovih in drugih ovirah.
Mlajša nemška ovčarka je še večji izziv, odločna, delovna psička, ki me vsak dan preizkuša. Hodiva po poti proti prvemu izpitu IGP 1, sproti se učiva, jeziva in počasi napredujeva. Tri discipline (obramba, sledenje in poslušnost) so časovno in strokovno velik izziv, vendar prinašajo tudi veliko zadovoljstva, ko nama uspe osvojiti nove veščine.
Pridobila sem naziv vodja osnovne vrste športnih psov in vodim tečaje za programe iz vaj poslušnosti: IBGH 1 – IBGH 3. V veliko veselje mi je spoznavati in delati z ljubitelji psov ter se srečevati z raznovrstnimi kosmatinci, ki me učijo novih trikov. V skupini imamo čisto majhne pasme, kot je yorkshirski terier, pa velike kužke, kot je bernski planšarski pes in vse vmes.

Posted in INŠTRUKTORJI, Nerazvrščeno.